WhatsApp İletişim

ORGANİK

GLİSERİN

GLİSERİN

1 yıl önce
Gliserin tatlımsı ağdalı, K.N. 290 derece olan renksiz bir sıvıdır. Su ve alkollerde her oranda karışır fakat eterde hemen hemen hiç çözünmez. Susuz gliserin şiddetli bir şekilde soğutulduğunda kristallenir. (E.N. 18...
HİDROJEN PEROKSİT

HİDROJEN PEROKSİT

1 yıl önce
Hidrojen peroksit; ısı, kontaminasyon ve sürtünme ile yanıcı özellik gösteren, renksiz ve hafif keskin kokuya sahip olan bir kimyasaldır ve sıvı formda bulunur. İnsan vücudunda,bitkisel dokuda ve bakterilerde çok...
KAFEİN

KAFEİN

1 yıl önce
Kafein, aslında birçok bitkide bulunan metilksantin adı verilen bir bileşik türüne ait doğal bir maddedir. Kimyasal formülü: C8 H10 N4 O2. Sistematik adı ise "1,3,7-trimethylxanthine" veya...
DEKSTROZ MONOHİDRAT

DEKSTROZ MONOHİDRAT

1 yıl önce
Üzüm şekeri olarak da adlandırılan dekstroz (glikoz), bitkilerin çoğunun öz suyunda, üzüm ve diğer meyve sularında bulunan bir karbonhidrattır. İnsan kanının da bir bileşeni olan dekstroz, emiliminden önce herhangi...
LAKTOZ

LAKTOZ

1 yıl önce
llk defa 1930 yılında Montgomery ve Hudson tarafından üretilmiştir. Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarittir. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı...
FORMALDEHİT

FORMALDEHİT

1 yıl önce
Formaldehit CH2O formülüne sahip bir organik bileşiktir. Formaldehit Aldehitlerin en basit üyesidir. Diğer ismi Metanal'dir. Karbonil grubunun boş olan iki bağına birer hidrojen bağlanmasıyla oluşur. Formaldehit...

Menü

Ayarlar