WhatsApp İletişim

GLİSERİN - MALEZYA

1.60 $

  • 250 Kg Fıçı

- +


Analiz Raporu

CAS numarası:  56-81-5
PubChem:  753
ChemSpider:  733
UNII:  PDC6A3C0OX
DrugBank:  DB04077
KEGG:  D00028
Chebi:  17522 CHEMBL692
ATC kodu:  A06AG04, A06AX01, QA16QA03
Moleküler formülü:  C3H8O3
Molar kütle:  92.09 g mol-1
Görünüş:  renksiz sıvı,higroskopik
Koku:  kokusuz
Yoğunluk:  1.261 g/cm3
Erime noktası:  17.8 ° C, 291 K, 64 ° C
Kaynama noktası:  290 ° C, 563 K, 554 ° F
Kırılma indeksi (nD):  1,4746
Viskozite:  1.412 Pa.s
Diğer isimleri : 1,2,3-propantriol

Özellikler

 
Açıklama

GLİSERİN

Genel Bilgi:

 

Gliserin;  gliserol  olarakta isimlendirilen basit alkol olan bir poliol bileşiğidir. Tatlı bir tada sahip olan, zehirsiz, renksiz, kokusuz ve viskoz yapılı bir sıvıdır.Etil alkol ve su lie karışabilir , asetonda ise çözünür.

Gliserin omurgası, gliseritler olarak bilinen yağlardan (lipitler) meydana gelir. Akiral olmasına rağmen, gliserol, iki tane birincil alkolün birinin reaksiyonlarına göre prokiraldir. Bundan dolayı, yerleşmiş türevlerde, stereospesifik numaralandırma molekülü, molekülün kök adından önce bir "sn-" öneki ile etiketlenir.

Gliserol yaygın olarak trigliseritlerde, uzun zincirli karboksilik asitlerle gliserol esterlerinde oluşan bitki ve hayvan kaynaklarından elde edilir. Bu trigliseritlerin hidrolizi, sabunlaştırılması veya transesterleştirilmesi, yağ asidi türevinin yanı sıra gliserol de üretebilir.

Antimikrobiyal ve antiviral özellikleri olmasından dolayı , FDA onaylı olarak yara ve yanık tedavilerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Karaciğer hastalığını ölçmek için etkili bir belirleyicidir.

Ayrıca gıda endüstrisinde bir tatlandırıcı olarak ve ilaç formülasyonlarda bir nemlendirici olarak yaygın olarak kullanılır. Üç hidroksil grubunun varlığı nedeniyle gliserol su ile karışabilir ve doğada nem çekicidir.

Yiyecek ve içeceklerde gliserol; nemlendirici, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır.Gıdaların  korunmasını sağlar. Ayrıca, ticari olarak hazırlanmış az yağlı gıdalarda kurabiyeler gibi dolgu maddesi olarak ve likörlerde koyu kıvam verici  madde olarak da kullanılır.

Gliserol ve su, bazı bitki yapraklarını korumak için kullanılır. Bir şeker olarak, çay kaşığı başına yaklaşık 27 kilokalori (şeker ise 20'ye sahiptir) ve % 60 lık sükroz kadar tatlı bir tada sahiptir. Bir gıda katkı maddesi olarak, gliserolün  E numarası E422 dir.

Ara

Ürün bulunmamaktadır

Belirlenecek Kargo
0.00 $ Toplam

Alışverişi Tamamla