WhatsApp İletişim

LAKTOZ / LACTOSE

AMERİKAN / 25 KG
FİYAT SORUNUZ ?

Açıklama

LAKTOZ

Standart Verileri

CAS numarası:  10039-26-6 
H.S. kodu:  1702.11.00
Formül:  C12H22O11
Fiziksel durumu:  Beyaz toz
Çözünürlük:  Suda kolaylıkla çözünmektedir.
Erime noktası:  202,8 °C
Molar kütle:  342,3 g/mol
IUPAC Kimliği:  ?-D-galactopyranosyl-(1?4)-D-glucose
Yoğunluk:  1,52 g/cm³
Kaynama noktası:  668,9 °C
Diğer isimleri :  Laktoz monohidrat,Süt şekeri


Genel Bilgi
Kimyasal formülü C12H22O11  olan bir molekül galaktoz ve bir molekül glikoz içeren bir doğal dissakkarit olan laktoz; kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik olarak stabil olmakta ve diğer ingrediyentlerle yüksek derece uyum göstermektedir. Serbest aldehit grubu oluşturma potansiyeli nedeniyle indirgen bir şeker olan laktozun ? ve ? olmak üzere iki formu vardır. Sütün en önemli karbonhidratı olup aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.Laktoz, suda ağır çözündüğü için dil üzerinde kumumsu bir his uyandırmaktadır. Laktoz ancak kuvvetli asitlerle hidroliz olur, glikoz ve galaktoza ayrılır. Limon asidi ve diğer zayıf asitler laktoza etki etmezler. Tabiatta yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarittir.

Üretim ve Reaksiyonları
Laktoz üretimininin temel prensibi, laktoz konsantrasyonunu yükseltmek amacıyla peynir altı suyundan suyun evapore edilmesidir. Yoğunlaşan peynir altı suyu (60 oC'de % 60 toplam katı), daha sonra aşamalı olarak soğutulmakta bu sayede laktozun kristalizasyonuna ve separasyonuna izin verilerek üretimi sağlanmaktadır.

Laktobionik asit,laktoz hidrolizatları gibi ürünler ticari olarak spreyle kurutulmuş veya kristalimsi laktoz yapısından elde edilebilirler.

Kullanım Alanları

Gıda
Gıda sektöründe laktoz; çeşitli gıdalarda özellikle de dondurma ve şekerlemelerde şeker tadının dengelenmesinde kullanılmaktadır.Ayrıca bisküvi,kraker,galete gibi fırıncılık ürünlerinde Maillard reaksiyonu ile proteinlerle etkileşerek istenen renk oluşumuna katkı sağlamaktadır.Dış etkenleri absorbe etme yeteneğinden dolayı taşıyıcı ajan olarak ta kullanımı mevcuttur.

İlaç
Bu sektörde tipik özelliklerinden ötürü doğrudan veya katkı maddesi olarak kullanımı mevcuttur.

Hayvancılık
Hayvan beslenmesinde canlının laktoz eksikliğini haricen gidermekte kullanılmaktadır.

Ürün Detayları

Menü

Ayarlar