WhatsApp İletişim

TARTARİK ASİT ANHİDRİT - ÇİN

2.75 $

  • 25 Kg Torba
Stok Durumu Sorunuz !

Analiz Raporu

Cas numarası :  526-83-0
Kimyasal formül :  C4H6O6
Molekül ağırlığı:  150.087 g/mol
Yoğunluk :  1.788 g/cm3 
Kaynama noktası :  206 0  C
Erime noktası :  169 0  C
Özgül ağırlık :  1.76

Özellikler

 
Açıklama

Şarabın mayalanması esnasında potasyumun yan ürünü olarak elde edilebilmektedir.
Genel Bilgi


Kimyasal formülü C4H6O6 olan bitkilerde yaygın olarak bulunan, kristal yapılı, renksiz bir organik asittir. Carl Wilhem Scheele tarafından ilk olarak elde edilen bu ürün çözünürlüğü yüksek bir asittir.Asitlik düzenleyici olarak kullanılmaktadır.Kendine has aromasından dolayı tercih edilmektedir. Tartarik asidin dört steroizomeri vardır. Bunlar üzümde ve başka meyvelerde bulunan (deksro) tartarik asit, rasemik karışımdan elde edilen l (levo) tartarik asit ve yapay olarak elde edilen rasemik karışım dl tartarik asit ile mezo tartarik asittir. Tartarik asit antioksidanlarla birlikte kullanıldığında sinerjist etki göstermektedir.

Üretim ve Reaksiyonları


Şarap üretiminde ortaya çıkan atıklar potasyum hidroksitle nötralleştirilir. Çöken kalsiyum tartarın sülfürik asitle işlenmesiyle tartarik asit oluşur.

Kullanım Alanları

Meşrubat
Şarap üretiminde nötralizasyon veya ph düzenleyici olarak,gazoz üretiminde başlıca madde olarak,kullanılmaktadır.

Gıda
Gıda sektöründe E 334 koduyla sert şekerlerde ekşi elma ,vişne ve diğer mayhoş tatları vermek için,peynirde renk kayıplarının ve acılaşmanın engellenmesinde, hayvansal veya bitkisel yağ içeren gıdalarda şelat ajanı olarak kullanılmaktadır.

Baharat
Bu sektörde baharatlarda stabilizör olarak kullanılmaktadır.

Metal
Metallerin temizlenmesinde ve cilalanmasında kullanılmaktadır.

İlaç
Antimon potasyum tartarları böcek ilacı ve mordan olarak kullanılmaktadır.

Kimya
Kiral moleküllerini düzlem polarize ışığı çevirmek için optikçe aktifliğinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Ara

Ürün bulunmamaktadır

Belirlenecek Kargo
0.00 $ Toplam

Alışverişi Tamamla