WhatsApp İletişim

CMC KARBOKSİMETİL SELÜLOZ

2.20 $

  • 25 Kg Torba

- +


Analiz Raporu

CAS-No.

 9000-11-7

ChemSpider ID: 

None

Moleküler Formülü: 

Değişken

Ph: 

10.32

Nem

%4.1

Degree of substitution DS-DS

0.51

Çözünürlük 

Suda çözünür

Viskozite(CP)

45

Özellikler

 
Açıklama

CMC KARBOKSİ METİL SELÜLOZ

Genel Bilgi:

Beyaz veya hafif sarı renkte, kokusu olmayan, higroskopik özellikte, granül yada toz halinde olan kimyasal formülü C6H9OCH2COONa olan bileşiktir.

Su ile kolloidal çözelti olabilen, suda çözünebilen fakat etil alkolde çözünemeyen bir maddedir.

Karboksi metil selülozun pH değeri düşürüldükçe çözünürlü azalır. pH değeri 4 ve 4 ün altına düşünce çözünmez hale gelir.

Yaygın olarak ilaç, gıda ve kozmetik ürünlerinde viskoziteyi arttırıcı , emülsiyon stabilizatörü, kıvam artırıcı ve tekstürü geliştirmek amacıyla kullanılan karboksimetil selüloz, kimyasal değişimler geçirmiş  bir selüloz türevidir.

 

Suda çözünebilen bütün  hidrokolloidler içinde en fazla çok yönlü fonksiyona sahip olan CMC, gıda sanayisinde de sıklıkla kullanılmakta, eklendiği formülasyonların yapısını, hidrofilik özelliklerini ve fonksiyonel kalitesini iyi yönde geliştiren önemli bir gıda katkı maddesidir.Kodu ise E466 dır.

 

Gıda alanında karboksimetil selülozün en çok sodyum tuzu kullanılırken, gıda sanayisi haricinde  özel kullanımlar için potasyum, kalsiyum ve amonyak gibi diğer tuzları da üretilmektedir.

 

 Sentetik olarak , suda çözünebilir bir selüloz eteri türevi olan sodyum karboksimetil selüloz yada diğer bir adıyla selüloz gamı, kolay bir kimyasal prosesle elde edilmektedir. Bu proseste odun yada  pamuk kökenli selüloz, sodyum NaOH ile muamele edilmekte ve sonra ortaya çıkan alkali selüloz, monokloroasetik asit ile tepkimeyegirmektedir. Bu reaksiyon bittikten sonra ortaya çıkan ürün nötralize edilmekte ve kurutulmaktadır. Gıda kalite saflığında CMC elde edilmesi esnasında ise bu prosese ilave olarak, alkol-su karışımı ile yıkanarak tuzlar ortamdan elimine edilmektedir.

 

Bu kimyasal özelliklerinden dolayı gıda endüstrisinde süt ürünlerinde kıvam arttırıcı olarak , dondurmalarda kristalizasyon kontrolü sağlayıcı, meyveli ürünlerde çökmeyi engelleyici olarak kullanılmaktadır.

 

 

Ara

Ürün bulunmamaktadır

Belirlenecek Kargo
0.00 $ Toplam

Alışverişi Tamamla